Fórum › Hogyan csináljam? › macOS 10.13.X (High Sierra) › A high sierra és az apfs
Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés: Rob65 4 éve, 6 hónapja telt el.
-
Sziasztok! futtatta már valaki a high sierra telepítését? milyen tapasztalatok vannak?
Én egyelőre még a 10.12.6 Sierránál tartok, az szépen működik is a laptopomon.A HighSierrára azt olvastam, elég bonyolult MBR-es partíciókkal hacklizni, meg valami új partícionálást is behoztak a GUID-nél, az APFS-t, nem tiszta, hogy ez csak az ssd-re vonatkozik-e és a régebbi partíciókkla is lehet-e telepíteni. Az APFS-t már támogatja a CloverEFIv42xx-től és a Chameleon byEnoch rev.2902-től, a cloverhez van egy apfs.efi driver, az új chameleonban pedig benne van a driver.
Nekem hibaüzenetet ad az Enoch rev.2902 is, de billentyüvel továbbmegy, illetve nem látja a Recovery partíciót és a telepítést a Clover. Csak az Enoch rev.2902 indul el tehát az install app futtatása és a reboot után, de megáll a betöltés a lemezellenőrzés körül
Szóval a hibaüzenet a Darwin képernyő betöltésekor van a kaméleonnál és így néz ki:
‘ParseTagDate unimplemented’
de ezt tovább lehet léptetni, gondolom csak a bios dátumozásra vonatkozik, ahol a dátumozás nem valósul meg, de ettől a booter működik, szerintem hibátlanul, talán majd javítják a következő verzióban.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Legutóbbi hozzászólások
Fórum statisztika
- Regisztrált felhasználók
- 253
- Fórumok
- 17
- Témakör
- 22
- Hozzászólás
- 20
- Témakör címkék