Fórum › Hogyan csináljam? › macOS 10.13.X (High Sierra) › HighSierra telepítése MBR partíciókkal
Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés: Rob65 4 éve, 7 hónapja telt el.
-
Jelentősen megváltozott és bonyolultabb lett a “macosHighSierra install” elkészítése “macos Sierrá”-hoz képest, ugyanis az MBR USB-Installer elkészítése csak az első lépés lesz az eddig megszokott telepítéshez.
Egy legalább 2,5 GB-os pendrive-ra van szükségünk, ez semlegesíti majd a telepítőpartíció guid ellenőrzését, valamint ellenőrzi a megfeleő smbios firmware-t, illetve a BaseSystem.dmg-ből létrehozza a szükséges könyvtárakat is. A telepítő elkészítése nem sokban különbözil az eddig megszokottaktól, de más CloverEFI és bővebb tartalmú a Chameleon legacy booter esetén, ugyanis a főkönyvtárban a kernelre és a /System/Library/Extensions könyvtárra is, csak utóbbi booter esetén van itt szükség. Emellett pedig kell a “High SierraInstall.app” által is létrehozott és legalább 25GB-os, önálló telepítő partíció módosított változatára is, valamint az UUID-t, az elérést és a nevet is egy erre megírt script segítségével meg kell változtatnunk.Az insanelymac forumán szerencsére @crazybird által készített MBR OSInstall -foltozás , amelyet az alábbi linken tölthettek le:
High Sierra MBR and Firmware Check Patch 10.13.0
Megpróbálom az angolul nehezebbe értőknek is lefordítani az MBR-patch használati utasításait, az esetleges hibákat nézzétek el nekem!
High Sierra MBR and Firmware Check Patch 10.13.0
A) Disk1mbrInstaller-t
Első lépésben: – átmásoljuk rá a BaseSystem.dmg-ből a könyvtárakat
Második lépésben: – elsőként letöröljük a “Packages” mappa parancsikont,
»/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Installation/Packages«
azután pedig újra létrehozzuk most már “Packages” könyvtárként
»/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Installation/Packages«
a “Packages”könyvtárba bemásoljuK az OSInstall.mpkg-t az InstallESD-ből
»InstallESD.dmg/Packages/OSInstall.mpkg«
Harmadik lépésben:
szokás szerint az OSIntallert is kicseréljük a patcheltreTehát a harmadik lépés után CloverEFI bootloader esetén tulajdonképpen készen is vagyunk.
Csak a Chameleon legacy bootloaderhez kell, -f bootkapcsolóval az MBR-installerhez!
Negyedik lépésben:
‘kernel’ a főkönyvtárba, a Pacifist v3.2.14-től az InstallESD/Packages/Core.pkg-ből kicsomagolja a kernelt.
1)hozzuk létre a “Kernels” könyvtárat!
»/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Kernels»
2)csomagoljuk ki, vagy másoljuk ide a kernelt
innen »InstallESD.dmg/Packages/Core.pkg/System/Library/Kernels/kernel«
ide »/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Kernels/kernel«Ötödik lépésben:
A /System/LibraryExtensions könyvtárra is szükség lesz az Install ESD-ből
innen »InstallESD.dmg/Packages/Core.pkg/System/Library/Extensions«
ide »/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions«Ha valamilyen grafikus hiba miatt nem menne a booter GUI, akkor a Darwin képernyős bootoláshoz nyugodtan törölhetjük a grafikus kexteket az */Extensions mappáből:
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AMD*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/ATI*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AppleIntelBDW*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AppleIntelCPU*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AppleIntelFramebuffer*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AppleIntelHD*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AppleIntelHSW*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AppleIntelIVB*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AppleIntelKBL*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AppleIntelSKL*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/AppleIntelSNB*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/NVDA*
/Volumes/Disk1mbrInstaller/System/Library/Extensions/GeForce*Clover booter esetén szükséges a prelinkedkernel újraépítése is!
10.11.6-tó az alábbi parancs elég ehhez,
Terminal:sudo kextcache -u /Volumes/Disk1mbrInstaller
Az MBR-Installer első lépésként elkészült.
—-
B) Disk2InstallData:
B.1)
Most egy legalább 25 GB-os bootolható és üres rendszer partícióra lesz szükségünk, amit MBR-hez és HFS journaled-re leformázuk, nevezzük el
»Disk2InstallData» és csatoljuk fel » /Volumes/Disk2InstallData/ , maj d készítsünk bele egy könyvtárat »macOS Install Data« néven, ezután pedig a letöltött OSInstaller xxx.zip MBR-patch-ből másoljuk bele az alábbiakat:B.2)
“/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data”/Volumes/Disk2InstallData/.IAProductInfo
/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/index.sproduct
/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/MacOSXInstaller.choiceChanges
/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/minstallconfig.xml
B.3)
Az “Install macOS High Sierra.app/Contents/SharedSupport/” mappából másoljuk át a következőket:ide » “/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data” «
/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/AppleDiagnostics.chunklist
/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/AppleDiagnostics.dmg
/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/BaseSystem.chunklist
/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/BaseSystem.dmg
/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/InstallESD.dmg
/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/InstallInfo.plistMinden egyéb helyen töröljük a következő fájlokat, ha használatban vannak!
B.4)
Töröljük, ha van: ‘/Volumes/partitions/.IAProductInfo’ ,csak itt maradjon » /Volumes/Disk2InstallData/.IAProductInfo.B.5)
Töröljük, ha van: “/Volumes/partitions/macOS Install Data/” ,csak itt maradjon » /Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/.B.6)
Ellenőrizzük, hogy csak egy partíción szerelepnek a fentiek “.IAProductInfo” és “/macOS Install Data/”Elkészült a »Disk2InstallData«
—-
C) Át kell alakítanunk az partíciónkon UUID-t, az elérést és a nevet is, mielőtt elindíthatnánk az MBR-Installerünket.
Ehhez a patchelt OSInstall XXX .zip-ben találunk egy sript-et, amely ezeket automatikusan elvégzi »Disk2UUIDmodify script«C.1)
Az UUID-t a terminalba beírt alábbi paranccsal láthatjuk:diskutil info /Volumes/Disk2InstallData/
“Volume UUID: 313E43C9-9385-3590-8A72-D69BFA952064”
C.2)
Kicseréljüki az UUID-t alábbi fájlokban:/Volumes/Disk2InstallData/.IAProductInfo
<key>Product URL</key>
<string>x-osproduct://22222222-2222-2222-2222-222222222222/macOS%20Install%20Data</string>/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/minstallconfig.xml
<key>TargetUUID</key>
<string>22222222-2222-2222-2222-222222222222</string>C.3)
, valamint kicseréljük az elérési utat és a nevet is:/Volumes/Disk2InstallData/macOS Install Data/minstallconfig.xml
<key>Target</key>
<string>/Volumes/macOSmbr</string>
<key>TargetName</key>
<string>macOSmbr</string>Replace “macOSmbr” to be “Disk2InstallData” if you use it.
<key>Target</key>
<string>/Volumes/Disk2InstallData</string>
<key>TargetName</key>
<string>Disk2InstallData</string>Most már indítható a » /Volumes/Disk1mbrInstaller« , hogy telepítsen vele a » /Volumes/Disk2InstallData «
—-
D) Hiba elhárítások, kérdések(Q) és válaszok(A) » Q/A « (angol nyelvű a továbbiakban) …
Q/A
Q1. If you get the error “System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg” appears to be missing or damaged?
A1. 1.Make sure you have done the steps right.
step A3
step B2
step B4
step B5
step C1
step C2
step C3
2.Remove /EFI/CLOVER/drivers64UEFI/EmuVariableUefi-64.efi and /NVRAM.plist, you can move back after finish installation.
(Find on EFI partition if you use GPT)
3.Remove all other HHD and SSD, or disable on BIOS, keep only the Target disk.
4.If you still get the same error of OSInstall.mpkg, Windows -> Log -> Show All Logs, upload the install log to forum to look at solution.Q2. Is this patched MBR OSInstaller only used for MBR? Does it work for GPT?
A2. This patched MBR OSInstaller method works with both MBR and GPT partition (GPT+recovery).Q3. If you want to install to GPT, but still get the error of “An error occurred while verifying firmware”.
A3. All you need to do is, boot the Disk1mbrInstaller, and it will automatically load to install the “GPT-partition/macOS Install Data”
which you installed with “Install macOS High Sierra.app” of createinstallmedia installer method at first stage. And check step C1~C4 is better.Q4. How to stop converting to APFS automatically during installation?
A4. Erase as HFS+j, Mac OS Extended (Journaled). Before stage 2 start to install, edit true to be false. It will stop converting to APFS.
/macOS Install Data/minstallconfig.xml
<key>ConvertToAPFS</key>
<false/>Q5. Have the problem of “Still waiting for root device”, “disk1:I/O error”, “hot-plug didn’t work” for ICH10 ?
A5. 10.13.pb1 works fine here, but the db3 original installer is dead here too, need to replace AppleAHCIPort.kext(v328) from S/L/E with 10.13.pb1.
http://www.insanelymac.com/forum/files/file/815-appleahciportkext/
Here is HowTo to rebuild prelinkedkernel.
1. restore BaseSystem.dmg to a partition.
2. copy /System/Library/Kernels/kernel from Core.pkg
3. replace all /System/Library/Extensions from Core.pkg.
4. replace AppleAHCIPort.kext from 10.13.pb1
5. sudo kextcache -u /Volumes/BaseSystemName
(works fine under 10.11.6.)
Then, you get new prelinkedkernel to boot the installer now. Just replace to be the new prelinkedkernel as you needed.or
patch the AppleAHCIPort.kext (10.13.0)
For this we need two binary patches.
First patch fix “Still waiting for root device”, “disk1:I/O error” for ICH10:
4585F60F 95C289C8 83E0FE66 85C9780F 84D2750B -> 89C883E0 FE6685C9 0F98C141 08CC9090 9090750B
With second patch will work hot-plug:
89C82540 6002003D 40200000 750C81E1 BF7FFFFF 898B5101 0000 -> 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 90909090 9090
http://www.insanelymac.com/forum/topic/327488-macos-high-sierra-final-release-is-out-17a365/?p=2505086Q6. What’s different between 10.13 beta and final ?
A6. 10.13 final release, the follow value is removed.
/macOS Install Data/minstallconfig.xml
<key>SeedingProgramForTarget</key>
<string>DeveloperSeed</string>—————————————————————————————————-
OSInstaller patch is made
base on 落下爱@pcbeta 10.10.x MBR patch method, and more patch for 10.13 Firmware check by crazybidy.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Legutóbbi hozzászólások
Fórum statisztika
- Regisztrált felhasználók
- 253
- Fórumok
- 17
- Témakör
- 22
- Hozzászólás
- 20
- Témakör címkék